Референции и сертификати

Доц. Румяна Христова

Доцент инженер-химик

Зеолитите са голяма група минерали, които представляват водни алумосиликати, предимно на натрий и калций и по-рядко на калий и барий. Кристалната им структура прилича на пчелна пита, която не се разрушава при никакви условия на околната среда. Характеризират се със способността си да отдават и отново да поглъщат т. нар. зеолитова вода, в зависимост от температурата и влажността на околната среда. Каналите в структурата им са с различни форми и размери и могат да пропускат едни и да задържат други градивни частици. Това основно свойство ги превръща в природни молекулни сита. Широката употреба на зеолитите се дължи на двете им основни свойства, които ги отличават от всички останали минерали – селективното пропускане на молекули с различна големина и лесното осъществяване на йонен обмен. Намират широко приложение като йонообменни средства за пречистване на питейната вода, отнемайки от нея част от вредните примеси. Натриеви зеолити, поставени във варовита вода с високо съдържание на калций, могат да заменят натрия в структурата си с калция от водата и така да я омекотят. Използват се като филтри, тъй като практически адсорбират почти всички тежки метали, както и някои радиоактивни вещества като стронций и цезий. Водата, която е йонизирана със зеолит, каквато е вода оказва лечебно въздействие върху организма. Тя изхвърля отровите, приети чрез храната и регулира обмяната на веществата.


Д-р Генади Ганчев

Експерт по безопасност и качество на храните

Директор на БАХ – Стара Загора

Поради спецификата на работата ми съм запознат с качествата на минерала зеолит и неговите вълшебни свойства. За щастие България е една от малкото страни, в които той би могъл да се добива. Прочел съм много литература за свойствата и качествата на зеолита, но до сега в практиката си го бях използвал като хранителна добавка. Използването на минерали и по специално зеолит е дългогодишна практика в дейността ми. Структурата на този невероятен минерал и неговите способности да филтрира избирателно полезни и вредни вещества са уникални. През годините, освен включването на минерала в състава на хранителните дажби и рациони, съм участвал в различни научни експерименти за обследване на неговото пряко и косвено влияние за здравето и качеството на добиваната от животни хранителна продукция – мляко, месо и др. Финото филтриране на вредни вещества, тежки метали, пестициди е директно във фините пори на минералната решетка, но ефектът не се изчерпва само с това. Включените в състава на минерала алуминий, силиций, кислород влизат във взаимодействие с елементи от различни биохимични и биофизични, биологични вериги и допълнително усилват ефекта на избирателно селектиране на веществата. Водата, обработена със зеолит е структурно променена вода и придобива специфичен мек вкус и лечебни свойства. В момента, в който разбрах, че в Казанлък се произвежда вода, обогатена по специален начин със зеолитни минерали, веднага проявих интерес и се свързах с производителите. Водата при извора отговаря на всички стандарти за изворна вода по БДС. Тя е с много ниска минерализация и без наличие на тежки метали и каквито и да било вредни за организма съставки. Тя има превъзходни питейни качества. Допълнителната зеолитна обработка на водата вече я прави наистина с променена структурна решетка, със специфичен мек вкус и лечебни свойства. Предлаганата на пазара зеолитна вода е с доказана слаба минерализация и без никакви странични компоненти, това в съчетание с преминаването през зеолитно минерален пластов грунд я прави отлично ежедневно средство за поддържане на хомеостазата, предпазване от ежедневно приеманите с различни храни и напитки токсини и консерванти, за профилактика и лечение на заболявания, отключващ фактор на които са завишеният радиационен фон, тежките метали, пестицидите и други химични и физични въздействия.

Златко Златанов

Собственик на спа х-л „Рич” – Велинград

Заместник председател на БХРА

От дълго време съм се ориентирал към приема на трапезни и изворни води и появата на нов продукт на пазара веднага привлече вниманието ми. Потърсих подробна информация за качествата на зеолита, тъй като надписьт на етикета събуди любопитството ми. Уверен сьм, че пия изключително качествена и най-вече приятна на вкус вода и я препоръчвам на всеки! Водата ни оттоваря на моите критерии и е неизменна част от ежедневието ми.

Глоуб Систем ООД

Управител

„Глоуб Систем“ ООД издава настоящата референция на „Сервиз Комплект“ЕООД , като с това удостоверява своята изключителна удовлетвореност и висока оценка за работата и професионализма на „Сервиз Комплект“ ЕООД в дейността, свързана с бутилиране на трапезна и изворна вода. „Сервиз Комплект“ ЕООД доказаха, че качеството е водещ принцип в работата им. Високото ниво на професионализъм на служителите, модерната материално- техническа база и стриктното изпълнение на поетите ангажименти превърнаха за най-кратък срок дружеството в наш доверен и желан партньор. Продължаваме да разчитаме на доказаните качества на техните продукти – трапезна вода; и изворната ни вода, които винаги получаваме в уговорените срокове и с нужното качество. Считаме „Сервиз Комплект” ЕООД за коректен и надежден партньор, с който се надяваме да работим и занапред.

Мария Ванкова

Управител на Медика ООД – Плевен

Попаднах на трапезната зеолитна вода в търговската мрежа в град Плевен. Свързах се с производителите на посочения на етикета телефон и проявих интерес за дистрибуция и по-нататъшно сътрудничество. Моята компания държи изключително на точност и лоялност и именно това спомогна за комуникацията между нас. Жизнено необходимо е водата де се получава в уговореното време и връзката с производителя да е постоянна и ежедневна, особено в летния сезон, когато потреблението се удвоява. Държим на тези отношения, тъй като едно от най-важните условия след качеството на продукта е самото обслужване. Препоръчвам „Сервиз комплект” ЕООД като първокласен партньор.

Георги Димитров

Тоби ООД – Хасково

Казвам се Георги Димитров от гр. Хасково. Семейството ми се занимава с дистрибуция на безалкохолни напитки, минерални и трапезни води. Складът се намира в гр. Хасково на ул. „Дунав”, телефон за връзка 038 661343. След реклама по радиото разбрах, че в България вече се произвежда първата зеолитна вода. Тъй като съм запознат с изключителните качества на минерала се поинтересувах и свързах с местния дистрибутор на водата. От него получих координатите на производителя и с удоволствие посетих фабриката, за да се уверя лично в процеса на производство. Бях впечатлен от европейската визия на самата фабрика и на работниците в нея – производственият процес е на най-високо ниво не само т технологично, а и от хигиенна гледна точка. Впечатлен съм от цялостния процес и препоръчвам водата на базата на безукорните си лични впечатления. Освен,че успешно си партнираме с производителя сега зеолитна вода пие цялото ми семейство, това е водата, която давам на своите деца.